Keuzes…een luxe of last

By 5 oktober 2015 januari 23rd, 2017 Blog

Keuzes maken, op sommige dagen het moeilijkste wat er is. Vast en zeker herkenbaar. Het maken van de juiste keuze varieert bij mij nogal eens. Dat kan een keuze zijn die dagelijks terugkeert, wat eten we vanavond? Maar ook een keuze op het zakelijke vlak kan mij flink bezig houden.

huisstijl

Neem nou bijvoorbeeld het ontwerpen van de huisstijl voor mijn eigen bedrijf. Waar ik in mijn dagelijkse werk knopen doorhak aan de lopende band. Was dat voor mijn eigen bedrijf toch wel even een ander verhaal. Is deze kleur wel professioneel genoeg? Een foto op mijn visitekaartje, is dat wel wat ik wil?

Gelukkig zijn daar dan altijd de professionals waarmee ik samenwerk. Zij loodsten mij door dit creatieve proces heen. En zie hier het resultaat. De keuzes die ik maakte kwamen voort uit de passie die ik voel voor mijn vak en mijn bedrijf.

Maar wat betekenen mijn keuzes nog, als ik kijk naar het journaal. Drommen vluchtelingen komen onze kant op. Zij kunnen niet kiezen wat zij vanavond willen eten. Zij kiezen zelfs niet waar zij vanavond de nacht doorbrengen. Zij maakten maar één belangrijke keuze, geen oorlog maar vrede. Daarom maakte ik de keuze eens te gaan onderzoeken of er nog vrijwilligers nodig zijn om deze mensen een beetje op weg te helpen. Wellicht kunnen zij wel wat hulp gebruiken met het maken van de juiste keuzes.